Degaje Yaka Burgu Desenli Örgü Bayan Kazak Tarifi

Ebruli Oval Motifli Dikdörtgen Örgü Şal Tarifi

Acur Desenli Örgü Bebek Kazak Modeli

Kırmızı Küçük Papatya Modeli Aşamaları ile Tarifi

Süslü Örgü Bayan Şapka Modelleri

Örgü şapkalar - Bereler 01 Aralık 2012

İsterseniz şiş, isterseniz de tığ kullanmayı biliyorum diyin, yada her ikisini de yada sadece birini… Siz yeter ki örmek isteyin, ipinizi hazırlayın; biz sizlere birbirinden güzel ve farklı, hiç bir yerde bulamayacağınız modelleri bir araya getirerek sunalım. Önümüz kış ve kış aylarında büyük küçük herkesin ister ısınma amaçlı olsun ister aksesuar amaçlı sıklıkla kullandığı şapkalar değişik modelleri ile karşımıza çıkıyor. İlk modelimiz mavinin muhteşem bir tonu ile örülmüş delikli bir örnek, tığ ile örülüyor olması da ayrı bir kolaylık bence. Bere şeklinde örülen modelimiz tepeden birleştirilerek küçük bir ponpon yapılarak şekil almış. İkinci modelimiz ise sıradanlıktan çıkan dikkatleri çeken hoş bir model, kalın zincirler çekilerek halkalar oluşturulmuş ve bu halkalar sıralanarak üst üste katlı bir şekil almış, örgü şapka örneğimizi diğerlerinden farklı kılan ise arasında kullanılan yünlü ipler, o kadar güzel yerleştirilmişler ki çok hoş ve değişik bir model çıkmış ortaya. Diğer model de ise renkli şapkalar ile kullanacağınız uzun atkı sevenler için renkli bir atkı modelimiz var. Bandana sevenler için bandana modelli bir şapka örneği var sırada, Kalın lastik örneğinden yaklaşık 10-20 sıra lastik örüldükten sonra her iki kenardan da belirli bir sıra bırakarak geriye doğru üçgen şeklinde örülüyor. Kenarlarda bıraktığımız lastik kısmını arkadan şapkamızı bağlamak için kullanıyoruz.
Modellerin büyük halini görmek için lütfen küçük resimlerin üzerine tıklayın

Diğer modelimizde karşımıza atkı eldiven ve şapka takımı çıkıyor. Gri renk ile örülmüş torba şeklinde bir şapka ve uzun kenarlarına çiçek desenleri konularak fark katılmış püsküllü bir atkı ve düz örnek de örülmüş şık bir eldivenden oluşuyor takımımız. Püsküllere verilen perde püskülü şekli de ayrı bir hava ve özen katmış atkıya. Özellikle küçük suratlı bayanlarımıza çok yakışacağını umduğum yeni bir model.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.